КЪМ ДНЕШНИТЕ ДЕРИБЕИ
Кажи бе, рицарю всеславен,
кажи им, братко Дон Кихоте,
вятър как се побеждава,
как пониква слава
на ръждиво копие!
На хората със лъскави доспехи,
с шлем и щит сърцето скрили,
дето страдат без утеха,
че в стремежа към успеха,
не са откъснали босилек,
за да гонят Сатаната,
щом почука на вратата.
Не са откъснали, защото
на дяволите са фъшкии.
Приятели на зло – от злото
като крадци се крият,
без да знаят, че сме им простили
и в нашето нещастно братство,
макар и светотатство,
на живо сме им вдигнали могили.
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados