Nov 10, 2011, 10:33 AM

Към днешните дерибеи 

  Poetry
475 0 12

 

 

КЪМ ДНЕШНИТЕ ДЕРИБЕИ

 

 

Кажи бе, рицарю всеславен,

кажи им, братко Дон Кихоте,

вятър как се побеждава,

как пониква слава

на ръждиво копие!

 

На хората със лъскави доспехи,

с шлем и щит сърцето скрили,

дето страдат без утеха,

че в стремежа към успеха,

не са откъснали босилек,

за да гонят Сатаната,

щом почука на вратата.

 

Не са откъснали, защото

на дяволите са фъшкии.

Приятели на зло – от злото

като крадци се крият,

без да знаят, че сме им простили

и в нашето нещастно братство,

макар и светотатство,

на живо сме им вдигнали могили.

 

 

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??