Отново заплитаме цветове...
Залитаме ту вдясно, ту вляво.
Ей, мили хора, простете си –
да станат различните цялост!
Най-после „избраните” да разберат,
че няма вече прокопсия!
Народът ни злочест е пак –
напълнете му не само кесията!
С отговорност и вяра мислете.
Не се хабете на едро и дребно.
Всички сме равни пред враговете.
Побеждаваме само ако сме заедно!!!
© Павлина Петрова
***
„избраните” – в кавички, защото макар да им е вменена отговорност и власт от народа, те са избрани по силата предимно на стечение на обстоятелствата, а не заради заслуги.
Послепис: И пред Боговете сме равни.
© Павлина Петрова Todos los derechos reservados