22.07.2020 г., 21:43 ч.

Към „избраните”... 

  Поезия » Гражданска
610 2 0

 

Отново заплитаме цветове...
Залитаме ту вдясно, ту вляво.
Ей, мили хора, простете си –

да станат различните цялост!

 

Най-после „избраните” да разберат,
че няма вече прокопсия!
Народът ни злочест е пак –

напълнете му не само кесията!

 

С отговорност и вяра мислете.
Не се хабете на едро и дребно.
Всички сме равни пред враговете.

Побеждаваме само ако сме заедно!!!

 

               © Павлина Петрова

 

***
„избраните” – в кавички, защото макар да им е вменена отговорност и власт от народа, те са избрани по силата предимно на стечение на обстоятелствата, а не заради заслуги.

 

Послепис: И пред Боговете сме равни.

 

 

© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??