22 oct 2008, 18:22  

Къпиново синьо 

  Poesía » De amor
523 0 12

Две къпини в дланта ми -
очите на лятото,
сочна сладост в две сини петна,
а стеблото остана,
сред трънчета,
в храста си,
да похлипва в росата
със празни листа.

Ти
не дойде до бодливия храст,
и къпините
татуираха в синьо дланта ми
от чакане,
а моето лято
едва ли разбираше,
как тръпчив и нагарчащ
е вече вкусът му.

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??