22.10.2008 г., 18:22 ч.  

Къпиново синьо 

  Поезия » Любовна
522 0 12

Две къпини в дланта ми -
очите на лятото,
сочна сладост в две сини петна,
а стеблото остана,
сред трънчета,
в храста си,
да похлипва в росата
със празни листа.

Ти
не дойде до бодливия храст,
и къпините
татуираха в синьо дланта ми
от чакане,
а моето лято
едва ли разбираше,
как тръпчив и нагарчащ
е вече вкусът му.

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??