27 sept 2022, 20:39

Къс небе 

  Poesía » Del paisaje, Otra
594 6 11

Всеки има своя къс небе,

но моето е много, много синьо.

Когато облак в него се поспре,

усмихва се преди да си замине.

Слънцето го гали през деня

и гълъби любовно си гугукат.

Понякога се спуска мараня,

но никога не ме обхваща скука.

Вятърът го чисти от мъгла

а вечер го приспива с нежни песни.

Звездите нощем карат колела

и си разказват случки интересни.

Синьо ли е твоето небе?

Ако не е, под моето дотичай.

Достатъчно е, за да побере

всички със симптоми на обичане.

© Nina Sarieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??