Късче свят за двама
Самовлюбено пиша за двама.
Аз и ти – сме един малък свят.
Сред Вселената – сложна, голяма –
светове милиарди шептят
двете думи на много езици,
на които животът крепи
тази тайна – човек да обича
и денят да е с дъх на липи.
Милиарди откриват Вселена
във разнежено, малко сърце –
там – край Дунав, край Нил и край Сена,
в най-незнайното, скрито селце.
Та и аз – самовлюбен откривам –
късче свят – от мечта по-голям.
Към Вселената в стих го пришивам.
Той ми стига за цял живот – знам.
© Todos los derechos reservados