7 сент. 2013 г., 19:40  

Късче свят за двама 

  Поэзия
796 0 2

Късче свят за двама

 

Самовлюбено пиша за двама.

Аз и ти – сме един малък свят.

Сред Вселената – сложна, голяма –

светове милиарди шептят

двете думи на много езици,

на които животът крепи

тази тайна – човек да обича

и денят да е с дъх на липи.

Милиарди откриват Вселена

във разнежено, малко сърце –

там – край Дунав, край Нил и край Сена,

в най-незнайното, скрито селце.

Та и аз – самовлюбен откривам –

късче свят – от мечта по-голям.

Към Вселената в стих го пришивам.

Той ми стига за цял живот – знам.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??