17 dic 2017, 18:41

Късно е 

  Poesía » De amor
338 0 2

Късно е
 

Късно е... а съм безсилна,
дори уроците си не научих,
приканих те-незнайно как,
и лудо пак към теб затичах.
В различните ти личица,
берях горчилки, вихреше ме в бяг
със стъпките на влюбена сирена
и все към теб вървях, вървях!
Страхувах се... за срещата ти нова,
изведе ме на кръстопът,
късно е да продължа,
късно е и да се върна!
Късно е да те прегърна.
Какво име да ти дам?
Невъзможна обич само в стих родена,
а в душата ми вълнение, нежен повик,плам.
Ужасно закъсняла –
ще дишам ли в топлата ти пазва,
Чудото наречено любов?
Ще мога ли да продължа –
такава каквато те избрах?

Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??