8 oct 2024, 10:13

Късно море 

  Poesía
87 0 3

 

 

Късната любов е като късното море,

денят все по-свидлив е, вятърът реве гръмлив,

вълните стават все по-бесни.

Неуморно облаците шетат в отеснялото небе,

клето слънцето наднича  из пролуки тесни.

Есента е охладняваща усмивка, която всичко  ни прощава,

но и вестител на начумерени дни, непрестанни сиви бури,

от които бъдещето лесно, може даже да додява.

Разбираме с всяка фибра,

че топлината е безценна не  през  юли,

а когато най-рядко ни се проявява…

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??