28 mar 2007, 23:09

ЛАЛЕ 

  Poesía
7641 0 3

ЛАЛЕ

 

Във малката китна градинка,

под ведрото синьо небе,

сред рози, божур и латинка,

цъфтеше красиво лале.

 

С изящна, пламтяща камбанка,

със стройно и крехко стебло,

растеше край тихата сянка

на старо вековно дърво.

 

В могъщите негови клони,

щом духне ветрецът крилат,

то правеше нежни поклони

на целия приказен свят.

 

Край него кръжаха пчелички,

калинки и птици навред,

а крехките млади тревички

му пращаха своя привет.

 

Лалето прекрасно и нежно

под гордия слънчев простор,

на воля цъфти безметежно

и радва то нашия взор.

18. 10 2003 г.

Кюстендил

 

© Емил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??