Дървета в мен растат
с дълбоки коренища
сека, горя ги аз
в моя свят подтиснат.
Коя звезда е твоята,
ти моя ли си още
с унилост под секвоята
е мойта нова среща.
Мечтите разпилени
да събирам се опитвам
но ледовете в мене
секат като рапира.
© Гошо Хубавeца Todos los derechos reservados
Аз също ще те навестя
видях колаж един
и ни в ръкав ни в клин
почудих се, но пък съзрях
под него текст един
посочваше ми той
заглавие в поста твой.