6 ago 2008, 17:28

Легенда за Калиакра 

  Poesía » Civil
3023 0 37

40 девойки коси сплели

и полетели в бездната под тях.

Водата нежно, с ласка ги поела

и скрила ги от петвековен враг.

 

 

И днес, когато на скалите се изправиш

зареял поглед в синьото море,

лазурно, чисто и усмихнато сияят

лицата на злочестите моми.

 

 

Те свойта вяра не потъпкали, избрали

смъртта пред участта да ходят с фередже,

урок по чест на всички нас са дали,

потъвайки във бурното море.

 

 

И днес вълните приказки разказват

за смелостта на тези дъщери,

които верни на България останали

и не продали своите души.

© Анна Дюлгерова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??