5 may 2017, 22:55

Лежерна завера 

  Poesía » Del paisaje
335 0 1

Поседнах на първото стъпало,

от любимата ми стълба в дворчето на мама,
слях се с привидно тихия следобед
и наблюдавах оживлението покрай мен.
Щурците стържат със своя равен тон,
създавайки нежен монотон.
Мравките търчат през глава,
да отнесат, на мама, всички семена,
червеите по плочника са изпълзели,
а котката ги дебне настървено.
Черешите, плод са вързали,
чакам да се облекат в червено,
раздухани от лек ветрец,
шептят нещо на лозите.
Те едва наели, показали са първи листи,
но пчелите вече ги ухажват,
за есенни спогодби ги пригаждат.
Гугутките влюбено си гукат,
кълвачът почуква работливо по дървото,
кукувица над главата ми закука,
знаех си, че няма да е скука.
Гущер мина през крака ми,
жаба недоволно се разкряка,
разлая кучето комшийско,
и бебе някъде проплака...
Лежерен усет за покой,
унесен във следобедната дрямка,
тук открих друг развой
и се чувствам някак приобщена!

© Misteria Vechna Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??