27 mar 2007, 20:40

лека нощ, ангеле мой ... 

  Poesía
953 0 9

Лека нощ, ангеле мой...
Със восъчни сълзи
свещта догаря,
върху земята 
бял саван тежи -
в безмълвие 
пътува мисълта ми.

Вечерен час...
Денят лежи убит,
аз даже клепките си 
не повдигам -
земята  в мене 
птицата рани,
небето е ревниво
като циганин.

Лека нощ, ангеле мой...
Сърцето ми е пристан 
на тъгата,
духът ми е смутен,
кръвта ми спи 
в ленивия затвор 
на самотата.

На черен гарван 
дадох си страстта
в опустошителен обет 
на мрака...
Обичай ме, 
аз вече съм добра -
на кръста ми
са гълъби накацали.

Лека нощ, ангеле мой ...
душата ми бездомна
ослепява -
нахлува вятър 
с плисък на крила
и  пламъчето на свещта отвява...

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??