Ако някой обиди те с нещо,
не си помрачавай деня,
недей го приема тъй тежко,
не свеждай унило глава!
Не позволявай да бъдеш ядосан,
да се впрегнеш или пък сломиш,
а просто задай си въпроса:
„Човече, защо се гневиш?”
Излишно, ти знай, се тормозиш,
а това не помага – вреди…
Вземи лекарството в ударни дози –
тъй животворните, топли лъчи,
които слънцето ни дава ежедневно,
за да подхрани нашите души,
за да премахне всичко непотребно,
гневът и яростта да изгори!
П.П. Част от „Цяло” – предстоящата ми втора книга (този път в съавторство с един много специален човек), която е на финалната права. :)
© Калински Todos los derechos reservados