8.06.2022 г., 21:36 ч.

„Лекарство против гняв” 

  Поезия
398 2 0

Ако някой обиди те с нещо,

не си помрачавай деня,

недей го приема тъй тежко,

не свеждай унило глава!

 

Не позволявай да бъдеш ядосан,

да се впрегнеш или пък сломиш,

а просто задай си въпроса:

„Човече, защо се гневиш?”

 

Излишно, ти знай, се тормозиш,

а това не помага – вреди…

Вземи лекарството в ударни дози –

тъй животворните, топли лъчи,

 

които слънцето ни дава ежедневно,

за да подхрани нашите души,

за да премахне всичко непотребно,

гневът и яростта да изгори!

 

П.П. Част от „Цяло” – предстоящата ми втора книга (този път в съавторство с един много специален човек), която е на финалната права. :)

© Калински Всички права запазени

Произведението е включено в:
  767 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??