Лекичко докосвам те с ръката
и веднага нежността покълва
с прилива копнежен на вълната,
който мигновено ни изпълва
с дихание на полъх топъл,
бързо пресушаващ ти сълзата
и прогонващ сянката на вопъл,
за да разцъфти у теб жената.
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados
че с него вече се гордея -
имам в Културата посока:
прагматична е и е висока.
Тука я започнах с Росица,
малка е, почти като искрица,
а и с теб описвам естеството -
преживяване в обществото
и те искам не за асистент,
по-добре е да ми бъдеш опонент,
мечтата ми и теб да грабва -
ще мечтаем, за което трябва
и ще бъдеме създатели,
но в безкрайност на приятели,
а пък, щом на всичко си готова,
нека с таз позиция нова
не да правим всичко невъзможно,
а да опростиме, що е сложно.