19 jul 2012, 13:40

Летен цинизъм 

  Poesía
492 0 3

Детската усмивка върху пясъка блещука.

Послушай слънчевата свобода в простора.

Черупките от миди са безгласен спомен.

За трупа, полюшващ се от мачтата на кораб.

 

Всяко лято има черни краски.

Морската вода е пресолила страстите.

Честичко потъвам на дълбоко, в бездната.

За да си общувам с водораслите.

 

,,Да благодарим на Новия световен ред за чайките!

И на бог Нептун – за тероризма!’’

Може и да е обратното, но някак

пак ще им простим: нали е криза...

 

Лято е – и по света умират хора.

Нови раждат се, за да умрат отново.

Изгревите ни обгръщат в морска пяна.

А по залез ни оплакват из основи...

 

Дишам леко, мисля си и някак се променям.

Пред смъртта на скъп приятел всичко е подробност.

Телом сме туристи тук; и сме за малко.

Но животът не е дар, а отговорност.

© Константин Дренски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??