13 sept 2012, 22:52

Летен дъжд 

  Poesía » Del paisaje
358 0 2

Завихриха се облаци в небето...
Навярно скоро ще вали.
Застенаха житата по полето.
Артритът ми започна да боли.

Засвятка се... и почнаха гърмежи...
Престрелката им взе да се множи!
Дано да дойдат само струи свежи
и зноят малко да се освежи!

Дано Страшилището да отмине!
Градушката да няма тука мощ!
О, нека Господ нейде да я срине,
ний знаем, той със нас че не е лош...

Да ливнат само струи от небето.
Да дойде тъй очакваният дъжд!
Дойде и вятър, след което 
ще  ни окъпе всички изведнъж.
 1998 г. Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??