1 jul 2008, 11:40

Летен дъжд 

  Poesía » Otra
1316 0 13

Смрачи се...

лъсна се светкавица и изтрещя,

два облака се сбраха във едно,

ненадейно дъжд се изваля,

буквално като из ведро.

 

Окъпа улиците прашни,

цветя, дървета и треви,

небето бързо се изясни,

спуснаха се слънчеви лъчи.

 

Мирис на ела и бор

се разнесе с тих ветрец,

от балкана и във всеки двор

горски аромат, като венец.

 

Дочу се глъч на птиче ято,

пчели жужат над локвички с вода,

заедно сме всички - пак е лято,

как хубаво е да си у дома.

© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??