Смрачи се...
лъсна се светкавица и изтрещя,
два облака се сбраха във едно,
ненадейно дъжд се изваля,
буквално като из ведро.
Окъпа улиците прашни,
цветя, дървета и треви,
небето бързо се изясни,
спуснаха се слънчеви лъчи.
Мирис на ела и бор
се разнесе с тих ветрец,
от балкана и във всеки двор
горски аромат, като венец.
Дочу се глъч на птиче ято,
пчели жужат над локвички с вода,
заедно сме всички - пак е лято,
как хубаво е да си у дома.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.