9 sept 2021, 16:04

Летящата 2013-та! 

  Poesía
249 0 1

Сега ако не победя-

по-добре да умра.

Тръгвам напред - победа,

продължавам и дявола ми носи беда.

Живота е война,

през нощта,

как стоят нещата, 

идва сатаната,

наобгради ме врага.

Заека без рогата,

хвърли в лайната,

гения на войната.

 

Околните чаши с бира,

ще ме отведат на върха

на историята на баира.

Атонците не се афишират,

но и глупавите ги разбират.

Срещу мене духовете се групират.

Лудите в сърцето ми прозират.

 

Скок тук пред психото,

бягане по 100-о,

тук план гениален,

осъществяващ се с ход идеален,

получава удар брутален.

"Да отмъстя!" "Да отмъстя!"

на дяволската шматка,

ако ли пък не в някоя тъмнотия да умра!

 

 

"Войната ще е 1 година"

, а то живота ми замина.

Нощ,страх,студ,грях.

Май съм тук(2021) пак.

 

 

Ти свърши на календара, от

но си вълшебна отвара.

Лекуваш глупост,скука,

проклятия.Мразиш на обществото апатия.

 

Миналото мрачно,

свети в бъдещето,

властно.

 

 

Ти (2013-та) си забравена,

но твоята идеология,

се забърка в световната история.

И дяволът избяга защото стана пародия.

 

 

Теб те няма!

Теб те няма!

Ти отлетя!

Ти отлетя!

Ти отлетя като дяволът от Битие трета глава.

Но колкото повече теб те няма,

толкова повече -

ти ни тиранизираш

с присъствието си!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Marin Tsonev Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??