Лицемерно ли е да си добър?
(Приятелства не прося)
Хиляди крачки извървях,
изпитания не малко преодолях.
Зная, лесно е да бъдеш силен,
когато всичко е наред,
трудно е, щом съдбата
разиграе лош сюжет...
Замислям се. Живеем във 21-ви век.
Ежедневие на агресия и стрес...
Шимпанзето производно ли е
на човек
или в маймуни
превърнахме се днес?
Напрегнат вече е живота,
ала за щастието
мога да се боря.
В живота на някого
добро ще сторя,
дори и да нехае
той за моя...
За прошка мога да се моля,
но приятелствата си не прося!
Хиляди пътеки извървях.
По неутъпканите оцелях.
Към доброта и справедливост се стремях,
ала посрещахаме с лицемерен смях...
Лицемерният за тях оказвах се аз,
Колко глупаво наивен бях...
Окончателен вариант
© А.А. Todos los derechos reservados