15.12.2013 г., 19:25 ч.  

Лицемерно ли е да си добър! (За приятелства не прося) 

  Поезия » Философска
555 0 3

Лицемерно ли е да си добър?
(Приятелства не прося)

Хиляди крачки извървях,
изпитания не малко преодолях.
Зная, лесно е да бъдеш силен,
когато всичко е наред,
трудно е, щом съдбата
разиграе лош сюжет...

Замислям се. Живеем във 21-ви век.
Ежедневие на агресия и стрес...
Шимпанзето производно ли е
на човек
или в маймуни
превърнахме се днес?

Напрегнат вече е живота,
ала за щастието
мога да се боря.
В живота на някого
добро ще сторя, 
дори и да нехае
той за моя...
За прошка мога да се моля,
но приятелствата си не прося!

Хиляди пътеки извървях.
По неутъпканите оцелях.
Към доброта и справедливост се стремях,
ала посрещахаме с лицемерен смях...
Лицемерният  за тях оказвах се аз,
Колко глупаво наивен бях...


Окончателен вариант

© А.А. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви много за високата оценка! Радвам се, че са ви докоснали тези редове по някакъв начин
  • Лицемерният за тях оказвах се аз,
    Колко глупаво наивен бях...
  • "Шимпанзето производно ли е
    на човек
    или в маймуни
    превърнахме се днес?"- много добър въпрос.

    Хиляди пътеки извървях.
    По неутъпканите оцелях. -тези стихове са уникални +6
Предложения
: ??:??