Какво е птицата,
която съградих
от малките лилави камъчета...
Птица ли е?
Шепа камъчета?
Тя не е това, което е!
Слепена с концентрация
формална фигурка
(като рапаните разхвърляни по пясъка),
в чиято кухина се вмества
черната материя
на моята душа.
Това е тя.
Това съм аз.
Крилата на гърба ѝ предполагат, че
лети.
В главата ти.
Ако помислиш още малко
ще я заземиш.
Логично е!
...
Хармонията спи в очите на парадоксалното.
© Северина Даниелова Todos los derechos reservados