Лодка от хартия
Пуснах най-красивата си лодка
и я гледах как хартиено се дави.
Исках да е със душа от корк,
въпреки че от хартия бе направена.
Мястото и върху шкафчето остана празно.
Коркова не би могла да го заеме.
Със душа на лодка в топлата ми пазва
лист измачкан сгърчил се е непотребен.
Твърде късно изсушен.
© Калоян Кънев Todos los derechos reservados