Има лоши свекърви,
все след някой върви.
Не пести обиди и хули
все тях ги боли.
Все те са прави -
имат си нрави.
Не обичат снахи бъбриви,
тръсват ядосано гриви -
всички пътища им да криви.
Иди ги разбери!
Чалъма им намери -
всяка лоша дума
трий още във въздуха с гума.
С усмивка сили премери -
Накрая спечели.
Тя млъкна!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados