2 abr 2012, 10:44

Лошите момчета 

  Poesía » Otra
577 0 3

Лошите момчета

 

Те не са щедри на думи и време,

носят джинси и носталгична тъга.

Очите им палят насмешки и вери,

те са героите на деня и – не са.

 

Имат пожизнено списък от драми,

нямат апартамент с мезонет.

Помнят жените, които са мамели,

верни по мъжки на каузи и врагове.

 

Очите им често отиват до земи неузнати

и бягат от коловозите на правия път.

Не им се сърдете, те са момчетата ваши –

непостоянни, непредани, но рицари с чест.

 

Свободата ви не струва пари –

вие сте най-нелоялните данъкоплатци

на обществено мнение, морал и чужди съдби.

Вашето Аз е ницшеански надвластно.

 

Красиви и силни сте, лоши момчета,

в своето було от грях подир грях –

обичам ви с цялата ви непревзетост:

с чар, егоизъм, непукизъм  и страст.

 

© Златина Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??