Лошите момчета
Те не са щедри на думи и време,
носят джинси и носталгична тъга.
Очите им палят насмешки и вери,
те са героите на деня и – не са.
Имат пожизнено списък от драми,
нямат апартамент с мезонет.
Помнят жените, които са мамели,
верни по мъжки на каузи и врагове.
Очите им често отиват до земи неузнати
и бягат от коловозите на правия път.
Не им се сърдете, те са момчетата ваши –
непостоянни, непредани, но рицари с чест.
Свободата ви не струва пари –
вие сте най-нелоялните данъкоплатци
на обществено мнение, морал и чужди съдби.
Вашето Аз е ницшеански надвластно.
Красиви и силни сте, лоши момчета,
в своето було от грях подир грях –
обичам ви с цялата ви непревзетост:
с чар, егоизъм, непукизъм и страст.
© Златина Георгиева Всички права запазени