Лошо време
Тук три дни времето е лошо,
намръщено е и вали!
И есента ме гледа косо.
И тя от тъмно се бои.
Туй време аз не го обичам!
То мене не ме весели.
На части често го разсичам,
не чакам да се провали.
Притиснат от космична мъка –
депресията ме мори
в главата ми цък-цъка
докато да се усмири...
Наоколо е късна есен,
към зима времето върви.
Прогнозата е тъжна песен
и няма да се промени!
Тук лятото не се задава
със светли чувства и море,
но два сезона като смятам,
не ще се чувствам по-добре!
Аз знам, че няма да е лесно,
докато свикнем със студа,
във къщи ще стоим на тесно
докато дойде Пролетта!
02.12.2017г. София
© Христо Славов Todos los derechos reservados