3.12.2017 г., 23:29 ч.

Лошо време 

  Поезия » Пейзажна
271 0 0

Лошо време

 

Тук три дни времето е лошо,

намръщено е и вали!

И есента ме гледа косо.

И тя от тъмно се бои.

 

Туй време аз не го обичам!

То мене не ме весели.

На части често го разсичам,

не чакам да се провали.

 

Притиснат от космична мъка –

депресията ме мори

в главата  ми цък-цъка

докато да се усмири...

 

Наоколо е късна есен,

към зима времето върви.

Прогнозата е тъжна песен

и няма да се промени!

 

Тук лятото не се задава

със светли чувства и море,

но два сезона като смятам,

не ще се чувствам по-добре!

 

Аз знам, че няма да е лесно,

докато свикнем със студа,

във къщи ще стоим на тесно

докато дойде Пролетта!

 

 02.12.2017г. София

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??