Ловеч
Моят град ме изпълва с мечти,
моят град ми дарява усмивка.
Осъм шепне ми нежно, шуми.
Крепостта в светлини заблестява.
Левски гордо изправя снага,
пазят спомена къщите стари,
те Апостола често в нощта
са укривали в своите стаи.
Над Вароша изгрява дъга
и реката е приказна, синя,
тя със мене говори сега
и дарява ми своята сила.
Стратеш пази ме зорко и бди,
с аромата на люляк омайва.
Моят град ме изпълва с мечти
и ме прави богата и силна.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados