23.10.2021 г., 17:32 ч.

Ловеч 

  Поезия
412 0 4

   

Ловеч

 

Моят град ме изпълва с мечти,

моят град ми дарява усмивка.

Осъм шепне ми нежно, шуми.

Крепостта в светлини заблестява.

 

Левски гордо изправя снага,

пазят спомена къщите стари,

те Апостола често в нощта

са укривали в своите стаи.

 

Над Вароша изгрява дъга

и реката е приказна, синя,

тя със мене говори сега

и дарява ми своята сила.

 

Стратеш пази ме зорко и бди,

с аромата на люляк омайва.

Моят град ме изпълва с мечти

и ме прави богата и силна.

                Мария Мустакерска

 

 

 

 

 

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??