23 feb 2008, 22:28

Луна в Морето 

  Poesía
654 0 6

 

 

 

 

Луната ме гледа през прозореца отвън -

събужда спомени, опъва струни;

позабравени леко в един отминал сън,

нахлуват пътища и вятър есенен мислите брули.

 

 

Нечие лице през прозореца отвътре наднича -

дали е моето, или е вече чуждо, друго;

и чуват ли сетивата ми песен лековита, птича -

или във мрака щурците се шегуват грубо?!

 

 

Душата щом обича - тихо, чисто, нежно

сърцето по Пътя си тича - през Морето безбрежно!...

 

 

© Вечерница или Зорница Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??