6 ago 2009, 17:02

Лунен карнавал 

  Poesía
786 0 11

Лунен карнавал

 

Нощта разпусна своята завеса
и бляскавия си воал
разпъна тя като килим за гости -
поканата за Лунен карнавал.

 

Луната - добродушна домакиня,
подканяше ни най-приветно
по роклята й тъмносиня
с по чаша мляко да започнем...

 

Засвири с арфата на своя ореол
мелодия небесна и звънлива,
в сребро обсипа целия простор
и с поглед светъл ни помилва.

 

Така унесени на този бал,
танцувахме безспир и до насита,
в магията на Лунен карнавал
ни бяха маските звездите.

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??