Лунен карнавал
Нощта разпусна своята завеса
и бляскавия си воал
разпъна тя като килим за гости -
поканата за Лунен карнавал.
Луната - добродушна домакиня,
подканяше ни най-приветно
по роклята й тъмносиня
с по чаша мляко да започнем...
Засвири с арфата на своя ореол
мелодия небесна и звънлива,
в сребро обсипа целия простор
и с поглед светъл ни помилва.
Така унесени на този бал,
танцувахме безспир и до насита,
в магията на Лунен карнавал
ни бяха маските звездите.
© Теодора Драгиева All rights reserved.