24 feb 2009, 9:26

Лунно 

  Poesía » Del paisaje
689 0 3

 

Натежали от плод, полегнаха житата уморено.

Приспа децата. Птиците оклюмали приспа.

Подпря се в заник слънцето на хълбок, удивено.

Жаравата дълбоко в синора зарови и заспа.

 

Наднича над стобора срутен Луната бледа и умислена.

Привиква диви ветрове над нощни стихнали поля.

Очакват призори да отмени прокобата надвиснала

и просветляваща леност да разстеле отново деня.

 

Лунни хора кротват дневните мисли - сънуват ги.

Лунатици бавно танцуват по пижами в нощта.

Тъмнината тихо вдъхва ухания, отпива от облаци.

С въздихание старица рече: - Лунно е...

                                                         и угаси свещта.

 

© ТайнитеНаТавана СаМного Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??