8 sept 2019, 16:17

Лятна тъга 

  Poesía » Del paisaje
630 1 2

На брега на морето, обвита в тъга,
на мокрите пясъци лежа си спокойно.
По бузите жари гореща морска сълза
и смесват се следи от стонове стройно.

На плажа горещ пак съм сама.
Под огнени пламъци мисля си тайно.
По клепачи ми лепне солена роса
и вдишвам прибоя с жар до безкрайност.

На морския бриз предала се страстно,
под лазурни лъчи римувам безгласно.
В ръце ми се рони пясък ефирно
и прави си диря танцувално безспирно...

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??