Нежно потрепват листата,
слънце в небето блести,
пръска то цветна позлата,
в светло земята краси!
Осъмът пак лъкатуши,
сребърни нишки плете,
по бреговете красиви
всичко в зелено расте.
Водните лилии чудни –
розово - бели на цвят,
тук при юзината в Ловеч
радва ни техният свят.
Липсват ми само очите
с цвят на далечна мечта…
Нека са хубави дните
и да блестят с красота!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados