Лятото отмина,
наближава есента,
свършва вече филма,
към края е сега.
Колко летни нощи,
колко летни дни,
дъждове и зноя,
- весели игри...
Лято,лято,лято,
сбогуваме се с теб!
Пак ще дойдеш,знаем
със стъпки на дете!...
Сбогом наше лято!..
Но в най-студени дни,
винаги в сърцата
лято ще тупти!
Винаги в душите
детски ще си ти!
Винаги в мечтите
лято ще гори!
Щъркелите отлетяха,
но пак ще долетят,
край родната ни стряха
със весел трака-трак!!!
Есента е като майка,
и милва ни с листа,
премахва тя тъгата,
на нейните деца...
Вятърът ни носи
прекрасен аромат,
на шумнали тополи
и есенни цветя...
Остават малко дните
на лятото уви,
свърши вече филма
но друг ще завъртим...
© Живко Желев Todos los derechos reservados