27 may 2020, 13:50

Любопитната муха 

  Poesía » Para niños
579 1 0

Малко паяче висеше

в ъгъла на една стена,

сръчно мрежа си плетеше

с тънки сребърни влакна.

            

Изплетена нежна и чиста,

от утринните слънчеви лъчи,

на стената мрежата сребриста

започна ярко да блести.

             

Напред - назад сновеше

под стрехата на разходка

и с крилата си силно бръмчеше

любопитната муха - оводка.

              

Нещо в ъгъла проблясна,

сребро висеше на стената,

любопитството на там е тласна,

мрежата оплете ѝ крилата.

 

Паячето бързо се завтече,

завърза здраво мухата,

после в килера е завлече

за закуска сладка на децата.

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??