Малко паяче висеше
в ъгъла на една стена,
сръчно мрежа си плетеше
с тънки сребърни влакна.
Изплетена нежна и чиста,
от утринните слънчеви лъчи,
на стената мрежата сребриста
започна ярко да блести.
Напред - назад сновеше
под стрехата на разходка
и с крилата си силно бръмчеше
любопитната муха - оводка.
Нещо в ъгъла проблясна,
сребро висеше на стената,
любопитството на там е тласна,
мрежата оплете ѝ крилата.
Паячето бързо се завтече,
завърза здраво мухата,
после в килера е завлече
за закуска сладка на децата.
© Никола Яндов Все права защищены