18 mar 2008, 20:52

Любов 

  Poesía » De amor
961 0 1
        

                         Защо се питаме:

                         Какво е радост?

                         Какво е щастие?

                         Какво тъга?

                         Не забелязваме

                         ни листопада,

                         ни бялото вълшебство

                         на снега.

                         Очите ни остават ослепени

                         за цвят, дъга и

                         нежен слънчев свод.

                         Душите ни се чувстват уморени

                         от дните, пълни 

                         с монотонен ход.

                         И в миг избухва

                         светлина и пламък.

                         И цялото вълшебство

                         на света се слива

                         във сърцата ни от камък

                         и им дарява чудна топлота.

                         И този миг е

                         пълен с радост, с мъка,

                         със прекрасни чувства

                         и със нежен зов,

                         защото в нашия

                         живот дошла е

                         най-чаканата гостенка -

                         ЛЮБОВ!

                  

© Гергана Симитчиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??