7 may 2017, 22:43

Любов 

  Poesía » De amor
518 4 10

ЛЮБОВ

                                                                                                                       На Деница*

 

Минавам по път, по който вървях и преди,

на сън те прегръщах толкова пъти,

отварях в сърцето всички врати,

при всяка прегръдка усещах дъха ти.

 

Чакай ме! Идвам! Не ми казвай къде си!

Помниш ли нашите думи последни,

отронени заедно с тежки завеси

от мрак и дъжд непрогледни?

 

Знаеше колко много обичам дъжда,

някак усети и тогава пак ми го даде,

целунах те нежно и тихо в нощта

и тръгнах самотен през сиви площади.

 

При теб съм отново, в ръцете горещи,

загледан в очите искрящи, зелени,

а в стаята всички запалени свещи

събират сърца досега разделени.

 

Не плачи, при теб съм, в твоята стая!

Любов, избърши очите си влажни!

До кога ще остана, любов, аз не зная,

но всички мигове с теб са ми важни!

 

Знаеш, че щом си замина, в моите вени

не кръвта ми гореща, а студ ще пълзи,

а сърцата за малко пак разделени

ще пълнят очите с топли сълзи…

 

Тръгвам, любов, ще пазя този миг звезден!

Тихо започва в сърцето пак да вали,

проклинам на ум красивия Дрезден,

градът, който за малко ни раздели…

 

                                         29.04.2017 г.                                                Велин

                                         Дрезден

 

                                         * Обичам те, любов, слънчице мое!

 

 

 

© Велин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Пепи! Малко, но навлажнява очите
  • С любов, с много любов пропито! ...Дано раздялата да е за малко! Поздрави, Велин!
  • Благодаря, Веси! Благодаря, Биби! Биби, и от художник също
  • Само жена, обичана от поет, става безсмъртна..
    Красиво!
  • Много красота, много нежност, много любов! Поздравления!
  • Благодаря, Сиси! Благодаря, Руми! Руми, трогваш ме!
  • Не умът, а сърцето само е способно да продиктува нещо толкова човешко ...! Когато чета подобни стихове, си казвам: '' Има и такива мъже, способни да се изразяват по един различен, но същевременно, уникален начин!" Велин, където и да си, продължавай да бъдеш себе си!
  • Много нежност струи от този стих. Поздрави!!!
  • Благодаря, Стойчо!
  • Любов отвсякъде!😍
Propuestas
: ??:??