10 dic 2008, 4:43

Любов и омраза 

  Poesía » De amor
734 0 0

 

Как така двете чувства най-крайни са в мен?


Омраза, любов?

Бил ли си някога за това ти готов?

 

Защото аз не бях

и не зная какво сега да направя.

Защото за мене е грях,

от който се мъча ли мъча да се избавя.

 

Възможно ли е
да умирам от любов

и в същото време
да мразя характера ти суров?


Възможно ли е
да те обичам повече от всичко на света

и в същото време
от яд омраза в себе си да тая?

 

Обичам, когато те мразя.

И мразя, щом пак те обикна.

 

А знаеш ли, 
че  това ми се случва
през минути и часове?

Знаеш ли,
че щом те погледна,
омразата ми се превръща
 в нежна и невинна обич на дете?

 

И на себе си не мога да го обясня,

любов и омраза?

Сякаш сама в падението си безпомощно лазя.

 

2007

© Радена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??