Любов ли е
Любов ли е, когато през деня
мисля само за твоите очи прекрасни
или за твоите устни – сочни и червени.
Усмивката ти нежна, щом те видя,
докосва душата ми като коприна.
Любов ли е, когато нощем,
щом заспя, сънувам само теб.
Промъкваща се в сънищата ми
като богиня.
Венера ли си или Афродита?
Косите ти тъй меки като лен…
не по-скоро, като сатен,
щом докоснат моето тяло,
преспиват ме с аромат на орхидеи.
Любов ли е?...
-Да!
© Димитър Новак Todos los derechos reservados
Чиста, нежна и копнежна!
Поздрави за хубавия стих, Димитър!