25 feb 2012, 1:54

Любов, окъпана във злато 

  Poesía » De amor
979 0 8

 

 

Прозя се слънцето. Чорлаво, надникна.

Преплетоха се пламъци с кичури.

Целуна утрото. И му намигна.

С лъч нежно му запали пура.

                  Блажéно се изтегна във небето,

                 съблече жар - пулсираща стихия.

                      А ехото разплиска до морето

                      любовен шепот - истинска магия.

Задъха се светúлото. От страсти.

И в ложе с облаци се гушна.

Греховен тътен. Укротéни ласки.

Разголена светкавица го люшна.

                        Разпрá небето.  До хастара.

                        Подряза и на слънцето лъчите.

                        И текна злато. Като хала.

                        Денят запъпли... към звездите.

 

(следва продължение...)

маги

 

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??