Пожелах си аз любов -
ти се появи,
сякаш със златния си обков
тя ме плени.
Оцвети света ми зима
в онез искрящи цветове,
които само през пролетта ги има
и тях Бога ги зове.
Със теб игри и смях споделях,
мъка, плач и тежнини,
от твоя глас отделях
гори, планински равнини.
Разбрах, че златото цена си има
и таз цена при нас,
когато я срещнеш с „разстояние" кима -
уморява те завчас.
И ето, пак
на таз мръсна гара стоим,
чакаме машиниста да даде знак -
да се прегърнем и да се примирим.
И пак сълзи ще капят,
сърцето ще кърви,
когато сме щастливи, всякак
таз съдба ще иска да ни раздели.
Въпреки това
аз имам теб, любими -
ще чувствам любовта
дори през хиляди пустини.
Тез наши кратки, пламенни моменти ще запомня,
ще ме сгряват късно вечер -
така ще има кой да ми напомня,
че теб те има, че си вечен.
Такава е и моята любов, помни,
тя пъстра е,
макар и да боли...
© Габи Todos los derechos reservados